"The bitterest tears shed over graves are for words left unsaid and deeds left undone."
Harriet Beecher Stowe


Protected by Copyscape DMCA Violation Detector

marți, 3 februarie 2015

Cititorii mei

Pe strada noastră blogosferică, am o droaie de cititori. Daaa, mulţimea lor e covârşitoare, nu mai am loc de ei pe bloguri!


Să luăm, de pildă, articolul spre care vă călăuzeşte acest link. L-am publicat aseară şi deja s-au înghesuit 4 oameni să-l citească!

 4 (patru), mari şi laţi, vă daţi seama?!!!
Uau! Ce aflux de public, ce succes nebun!

Cred că e musai să mă las de blogărit, sunt o pacoste, o belea, îi eclipsez pe alţii! Nu?

8 comentarii:

  1. :)) L-ai publicat cam tarziu, in primul rand. Cand mi-am deschis blog, cineva m-a invatat ca cele mai bune ore de publicare si distribuire ar fi 8-9 dimineata si 17-18 seara. In ultimul timp nu am mai tinut cont de asta.
    In al doilea rand ai nevoie de mai multi prieteni pe fb. De unde sa afle lumea de tine daca ai 50 de prieteni, din care te citesc 20 si dau share poate 2?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe FB suntem (ca să zic aşa) trei. Vero are 436 de prieteni, Matilda are 148, eu (Mariana) am 71.
      Share nu dau 2; tu eşti singura care o face :D

      În plus, blogul pe care am publicat are 269 de abonaţi.

      Iar eu una nu aştept să-mi văd pe FB ce-au publicat oamenii pe care-mi place să-i citesc, mi-i iau din blogrollurile de pe blogspot, care se ordonează singure în funcţie de data publicării ultimului articol de pe fiecare dintre ele.

      Şi nu e un caz izolat. Cititorii sunt deprimant de puţini. Cel mai citit/vizitat blog de-al meu e Veronicisme, unde nici măcar nu mai scriu mare lucru, dar nici acolo numărul vizitatorilor (unici) nu depăşeşte, în medie, 30 pe zi.

      Concluzia e că blogăritul e, la mine,o ţicneală cronică - de care trebuie să scap.

      Ștergere
    2. Pariez ca cei 71 de prieteni se regasesc si la Matilda, si la Vero. :)
      E uimitor ca ai atat de multi abonati si atat de putini cititori... Pe vienela.ro am doar 30 si ceva de abonati, multi dintre ei nefiind bloggeri.
      E drept, cand iti place un om si vrei sa vezi ce a mai scris, il cauti. Dar uite, eu am adunat in timp foarte multe bloguri care imi plac. Nu pot intra zilnic pe toate, ca ziua are numai 24 de ore, asa ca cele mai citite sunt cele distribuite pe fb, peste care dau in fiecare zi.
      Nu stiu cum ai adunat abonatii aia, dar daca 2-3 s-au decis sa bage la spam mailurile ce ii anuntau ca ai postat un nou articol, e posibil sa intri la spam in mailurile tuturor si atunci ei nu te mai pot vedea. Nu toti isi verifica si casuta de spam a mailului.
      Blogaritul e o ticneala utila, as spune eu. Te deconecteaza de la probleme reale, iti ofera noi idei pentru viitoarele carti, te face cunoscuta lumii. Trebuie doar sa aduni mai multi oameni in jurul tau, dar sa nu faci cum am facut eu. Am in lista de prieteni o multime de tanti care nu pot mai mult de o cafea si o poza cu citate. Ele nu vor intra niciodata pe blogul meu, nu vor citi ceea ce scriu, iar daca vor citi, probabil nu vor pricepe nimic. :)))

      Ștergere
    3. Ei, stai că am luat numărul de abonaţi vizibil pe blog, care e aiurea. La statistici zice că sunt de fapt 69, plus 4 abonaţi la oarece comentarii, plus 27 de pe Twitter, plus 173 care intră de pe FB.

      Da, cred că acei 71 de prieteni se răgăsesc, în marea lor majoritate, la Matilda şi Vero.

      Cât despre modul în care mă face blogăritul cunoscută... Spuneam că am cei mai mulţi cititori/vizitatori pe Veronicisme, unde scriu cel mai rar. Numai că oamenii care mi-au citit cartea şi traducerile (mă rog, o parte dintre ei), ca şi gaşca SF, ştiu că ăla de blogul meu - de celelalte nu prea au idee. Iar când am început să scriu duzini de cuvinte etc mi-am pierdut mai toţi cititorii fideli din gaşca SF; mulţi oameni care veneau des să comenteze n-au mai făcut-o.

      Ștergere
    4. Da, ciudat este ca am patit acelasi lucru. De cum am inceput sa scriu la duzina de cuvinte, multi dintre vechii cititori s-au retras in umbra sau pe alte bloguri. Era enervant si dureros, mai ales ca nimic nu mi-a placut mai mult in blogosfera. As fi fost in stare sa scriu de trei ori pe zi pentru duzina. :)))
      Cu 69 de abonati ar trebui totusi sa ai ceva mai multi cititori. E ciudat...
      Dar cum altfel as fi aflat de tine si de Floare ta de loldilal, daca nu aveai blog? Ca mine mai sunt si vor mai fi... Poate ar trebui sa lucrezi putin mai mult si la optimizarea blogurilor, ca sa atragi noi cititori.

      Ștergere
    5. Poate... Poate că o s-o fac... cândva... După ce-o să-mi recuperez toate întârzierile de la traduceri şi n-o să mai am tot timpul impresia că mă fugăreşte cineva, că trebuie să fac multe şi repede, indiferent dacă le fac sau nu cu plăcere.
      Mulţumesc mult pentru sfaturi, Vienela. :)

      Ștergere
    6. Pana ne dumirim ce este cu cititorii tai, hai putin pe privat sa iti soptesc ceva. :))) Chiar daca asta iti va mai rapi nitel timp. :)))

      Ștergere

Avertisment:
Comentariile fără nicio legătură cu blogul vor fi şterse.