"The bitterest tears shed over graves are for words left unsaid and deeds left undone."
Harriet Beecher Stowe


Protected by Copyscape DMCA Violation Detector

joi, 30 aprilie 2015

Premii şi recenzii

Pe strada noastră virtuală stau - adică sălăşluiesc - mulţi fani SF. Şi se fac concursuri, se dau premii, se fac propuneri pentru premii...

E drept că, după cum puteţi citi aici, toate astea nu se fac întotdeauna (sau se fac rareori) după toate regulile artei. Şi ies discuţii. Mai nou, pe facebook. Şi toată lumea îşi dă cu părerea. De exemplu:


Şi am vrut să văd şi eu aceste recenzii, "atât de frumoase" încât autoarea lor a luat, în contul lor, premiul de încurajare cuvenit unei tinere speranţe a SF-ului românesc, fără să fi creat nimic SF şi, din câte am înţeles (să-mi spună cineva dacă am înţeles greşit), de fapt nimic altceva în afară de blogul cu mai sus pomenitele recenzii.
Şi n-am găsit nici una "atât de frumoasă", ba chiar am găsit şi câteva care nici măcar nu-s recenzii, ci rezumate succinte. De exemplu asta, şi asta, şi asta, şi-or mai fi fiind şi altele.
Şi, în plus,am dat şi peste o recenzie laudativă (oare tot politicoasă?) a romanului din care am citit aici nişte citate... cumplite...

4 comentarii:

  1. Legat de premiu, eu am spus deja tot ce aveam de spus.

    Legat de blog, aș dori totuși să fac niște precizări:
    - Rezumatele date ca exemplu nu sunt scrise de mine. A fost o perioadă de timp în care țineam blogul împreună cu altcineva, recenziile respective îi aparțin. (Nu e foarte vizibil, dar la sfârșitul articolelor scrie că sunt publicate de Duca Blueheart. Eu semnez cu numele Ghanda). Ceea ce nu înseamnă că nu am și eu niște recenzii care nu sunt „atât de frumoase”, ci dimpotrivă, sunt egale cu zero. Mi le asum, de asta nu le-am șters de pe blog.
    - Recenzia cărții „Anotimpul pumnalelor” îmi aparține, totuși, dar nu e „politicoasă”, ci sinceră. Mie mi-a plăcut acel roman. Da, stilul m-a deranjat, dar am reușit să depășesc asta și m-am concentrat pe poveste, care mi-a plăcut mult. Ceea ce am menționat și în text.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-aş zice că o poveste, oricât de frumoasă, scrisă mizerabil se cheamă literatură.
      Dar... fiecare cu gusturile şi cu părerile lui.

      S-auzim de bine!

      Ștergere
    2. Tocmai am terminat de citit un interviu. Mi s-a parut ca Andrei Mazilu "vorbea" bine, clar si la obiect, fara zorzoane inutile. De ce oare nu a scris si cartea asa?

      Ștergere
    3. Poate-o fi crezut că iese cartea mai bună dacă înzorzonează stilul.

      Ștergere

Avertisment:
Comentariile fără nicio legătură cu blogul vor fi şterse.